Direktlänk till inlägg 8 juli 2013

Kolhydratsfattig tacopaj

Av Cecilia van Toor - 8 juli 2013 22:12

Jag provade att göra en "nyttig" paj här om dagen. Pajskalet gjordes av bl.a mandelmjöl och sesamfrön istället för vetemjöl. Vill man som jag försöka äta lite mindre kolisar, är detta ett utmärkt alternativ till vanlig paj :)

Jag använde mig av lätt-crème fraiche i pajen, dels för att minska på fettet och för att den inte skulle bli för mäktig. Dels för att jag fick ångest över sommarkroppen ;p Annars brukar jag sällan köpa de lättare produkterna, tycker att det är sååå mycket godare med vispgrädde, fet crème fraiche och riktigt smör än massa lättvarianter. Bättre att ta lite mindre isf... Ja, ja pajen blev iaf god :)



Kolhydratsfattig tacopaj, ca 5-6p:


Pajdeg (recept hittat hos 56kilo)

3 dl mandelmöl

0,5 dl sesamfrön (skalade)

1 ägg

1 tsk salt

1 msk fiberhusk

40 g rumsvarmt smör


Fyllning

ca 800 g köttfärs

2 pkt tacokrydda

i gul lök

5 dl lättcrème fraiche

1 stor vitlöksklyfta

salt

3-4 tomater

8 feferoni

lite riven ost


Börja med pajdegen. Mixa mandelmjöl med sesamfröna. Blanda i recten till en jämn smet. Tryck ut i en större pajform och ställ in i kylen ca. 20-30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader och grädda 10-15 minuter, till den fått lite färg.  

Gör under tiden fyllningen: Hacka lök och fräs i en stekpanna till den blir mjuk, tillsätt färsen och tacokryddan, ev en skvätt vatten. Blanda crème fraichen med pressad vitlök och lite salt. Ta ut pajformen ur ugnen och fyll med köttfärsen. Hacka feferoni och lägg på. Bred ut crème fraichen över färsen. Dela tomaterna i skivor och lägg över crème fraichen. Strö över lite riven ost. Ställ in i ugnen ca. 30-40 minuter eller till pajen fått färg. Servera med sallad. 





 
 
agneta

agneta

9 juli 2013 09:15

Hej på dig, denna paj har jag också testat. Supergod.
Ha det gott!
Kram Agneta

http://www.spikklubba.blogspot.com

Cecilia van Toor

9 juli 2013 22:31

Ja, va kul :) detsamma! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skapa flashcards