Direktlänk till inlägg 10 juni 2013

LCHF-pizza

Av Cecilia van Toor - 10 juni 2013 20:22

I söndags provade vi LCHF-pizza för första gången och det var jättegott!! Påminner mycket om "vanlig" pizza. Det är ju ändå mest pålägget som smakar :) Jag googlade en massa recept på pizzabotten och provade till slut ett från 56kilo, vilket flera bloggare verkar gilla. Snabbt och enkelt gick det att göra också, vilket alltid är ett plus :)


 


LCHF-pizzabotten till 2 plåtar:


8 ägg

4 msk fiberhusk

1,5 dl vispgrädde

200 g god ost

en nypa salt


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa(elvisp) ägg med fiberhusk, salt och grädde. Riv osten och vispa ihop med resten. Låt stå i knappt 5 minuter. Bred ut smeten på bakplåtspapper (2 olika). Ställ in i ugnen ca. 15 minuter. Ta ut plåten, höj värmen till 250 grader. Lägg på valfria ingredienser och ställ in i ugnen igen i ca. 5-10 eller till osten har smält och allt har fått lite färg.


Tomatsås till 2 plåtar (blir dock inte jättemycket, så om man vill ha mycket tomatsås rekommenderar jag dubbel sats)


ca. 40 cocktailtomater

2 msk honung

1 stor vitlöksklyfta

2 tsk vitvinsvinäger

lite salt och peppar


Skär tomaterna i bitar och värm försiktigt med honungen i en kastrull, låt puttra i några minuter. Pressa i vitlöken och låt puttra ca 10 minuter till. Tillsätt vitvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.


Förslag till topping:

 

Tomatsås, skinka, champinjoner, oregano och riven ost


 

Tomatsås, skinka, bananskivor, ekologiskt jordnötssmör i små klickar, curry och riven ost.

Den här pizzan blev faktiskt riktigt god, så den kombinationen kommer jag definitivt att göra igen! 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Lisa

16 juni 2013 14:56

Ser ju galet gott ut! Måste prova!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se