Direktlänk till inlägg 29 maj 2013

Rabarberkräm med vanilj

Av Cecilia van Toor - 29 maj 2013 09:00

Igår hälsade vi på hos Krilles kusin ute på landet. Vi fick plocka med oss rabarber hem och enligt Krilles önskemål blev det kräm av dem. Jag stoppade i lite vanilj och det blev supergott! Jag provade förutom att göra "vanlig" kräm, även en nyttigare variant med stevia ist. för socker; det blev dock inte lika gott...


 


Rabarberkräm med vanilj, ca 2p:


4 rabarber (inte de största)

3 dl vatten

1 dl socker

1/2 tsk mald vaniljstång (eller en bit urskrapad vaniljstång)

2 msk potatismjöl


Skala rabarbern och dela i mindre bitar. Lägg rabarberbitarna med vatten, vanilj och socker i en kastrull och låt koka ca. 10 minuter till rabarbern "går sönder". Blanda ut potatismjölet med lite vatten och häll försiktigt ner i krämen, rör samtidigt. Servera med iskall mjölk.



Om någon vill prova den nyttigare varianten, kommer den här (den blir dock mycket surare):


Rabarberkräm med stevia, ca 2 p:


4 rabarber

3 dl vatten

2 msk stevia (eller mer efter smak, blir dock en konstig eftersmak med för mycket!) 

1/2 tsk mald vaniljstång

1 msk potatismjöl


Skala rabarbern och dela i mindre bitar. Lägg rabarberbitarna med vatten, vanilj och stevia i en kastrull och låt koka ca. 10 minuter till rabarbern "går sönder". Blanda ut potatismjölet med lite vatten och häll försiktigt ner i krämen, rör samtidigt. Servera med iskall mjölk

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se