Direktlänk till inlägg 22 januari 2013

7-rätters på Silja Serenade

Av Cecilia van Toor - 22 januari 2013 20:52

Vi åt som jag nämnt tidigare en 7-rätters middag på båten till Helsingfors. Menyn vi åt är skapad utifrån vinerna och inte tvärtom som det brukar. De väljer ut goda viner och provar ut passande mat till vardera.

Maten var vackert upplagd och vissa rätter var jättegoda, men tyvärr var vissa rätter inte helt i toppklass. Vinerna var alla supergoda!


 

Vi fick först en amuse buche som bl.a bestod av sikrom, den var supergod 


 

Första rätten var kungskrabba med picklat äpple och friterad blomkål. Rätten var mycket vacker och mycket god! Nog den bästa på menyn! Vin: Les fumées blanches.


 

Som nr. 2 fick vi musselrisotto, som var god i smaken, men tyvärr var lite grusig. Vin: Gran Lurton Corte Friulano


 

Som nr. 3 fick vi sniglar med vitlökskräm, den var faktiskt inta alls god. Förstår tänket med en variant på klassiska sniglar men det gick inte hem! Vin: Hacienda Araucano Syrah


 

Nr. 4 var tre varianter av rådjur; filé, hjärta och bräss. Gott. Vin: Alka Carmenere


 

Nr. 5 var anka och foie gras. Foie gras är alltid super! Vin: Le Pas de la Mule


 

Som nr. 6 fick vi en bit jättegod ost som jag gärna äter igen :) Brillat savarin heter den.


 

Mellan rätterna fick vi denna fantastiska rosmarinsorbé, både vacker och god. Måste försöka göra en sådan någon gång!


 

Avslutningsvis fick vi den här efterrätten som var vit chokladglass med tranbärsmousse. Efterrätt är alltid gott :) De bruna kolaplupparna var super!! Vin: Mas Janeil Maury


Var iaf imponerad att man kan äta sån här mat på en finlandsbåt! Inget jag hade förväntat mig. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se