Alla inlägg under november 2012

Av Cecilia van Toor - 8 november 2012 20:53

Idag har jag haft en heldag med min älskade mamma :) Vi åkte över sundet och besökte Louisiana. Där hade det en utställning som heter Självporträtt, där en massa konstnärer målat av sig själva. Det var en mycket bra utställning med många häftiga konstverk! Väl värt ett besök, men det är ju alltid Louisiana eftersom lokalerna och trädgården är så vackra. 


 

Ett av alla rum inne i Louisiana.


Efter att vi gottat oss i konst och deras lunchbuffé tog vi oss in till Helsingör. Där shoppade vi i några av alla mysiga butiker och fikade på ett nyöppnat fik som var superfint: In my Place hette det. Det kändes precis som att man var hemma hos en vän på fika.

   



Nu ska jag se Hela Sverige Bakar!  



Av Cecilia van Toor - 4 november 2012 17:25

I fredags bakade jag och Krilles brorsbarn en New York Cheesecake. Vi använde oss av Leilas recept. Skillnaden från en "vanlig" cheesecake är att den är ugnsbakad och hög (dock påstår vissa att en äkta NY Cheesecake ska bakas två gånger). Den blev riktigt mäktig och god, hade dock haft i lite mer socker om jag bakat den igen. Den var inte så söt dom vissa kakor kan vara, men smaken är ju olika :)


 


Leilas New York Cheesecake:


300 g digestivekex

150 g smör


600 g philadelphiaost

2,5 dl kesella 10%

1 dl socker (ev. 1/2 - 1 dl extra)

1 dl majsmjöl

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

1 dl vispgrädde

200 g vit choklad

1 dl frysta blåbär


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut i en springform till en jämn botten. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och låt svalna, höj ugnen till 200 grader.

Blanda socker, mjöl och vaniljsocker i en skål. Tillsätt kesella och ost och vispa krämigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt grädden. Smält chokladen och tillsätt till smeten. Häll sedan smeten över kakbottnen och stö över de frusna blåbären och sätt in i ugnen i 30 minuter. Stäng sedan av värmen och låt kakan stå inne 30 minuter till på eftervärme. Ställ kakan svalt (kylen) minst 6 timmar innan servering.



Av Cecilia van Toor - 3 november 2012 14:03

I morse längtade jag tillbaka till de amerikanska frukostarna och slog till på scrambled eggs. Himla enkelt att göra! Till det åt jag en av mina favoritpålägg på macka: keso, avocado och groddar. 


Srambled eggs till en person:


2 ägg

2 msk vispgrädde

salt och peppar

en klick smör att steka i


Knäck äggen i en skål och vispa ihop med grädde, salta och peppra. Hetta upp en panna och lägg i en klick med smör. Häll i äggblandningen och rör runt, tills den får önskvärd konsistens. Ju längre det stekt desto torrare blir äggen, så för riktigt krämig röra behövs inte många sekunder i stekpannan! 

Av Cecilia van Toor - 1 november 2012 09:52

Dag sex(torsdag):

Sista hela dagen på vår resa. Jag och Krille började med att strosa runt i Central Park och wow vilken vacker park. Det är rätt sjukt att man kan finna vackra platser och sånt lugn mitt i en mångmiljonstad! Eftersom parken är stor så har vi bara sett en bråkdel av den. Vi tyckte iaf mycket om delarna runt The Lake. Sjön var giftigt grön i färgen, vilket gjorde att kontrasten mot alla höstlöv blev väldigt vackert.

   


 

 

Vänner-fontänen!  


Vi tittade även runt på Strawberry Fields, John Lennons minnesplats som ligger nära hans gamla hem.

   


Sen mötte vi upp Lisa och Viktor vid The Swedish Cottage:

   


Vi kollade in The Metropolitan Museum of art samt Guggenheims byggnader:

   


Lisa och Viktor köpte Frozen Yoghurt:

 


Vi gick förbi Martha Stewart-pumpor(enligt Lisa lägger hon glitter på allt!):

 


Sen gick jag och Krille på en trestjärnig restaurang, Jean Georges, och käkade lyxlunch. Vi bokade bord ett par veckor innan resan. Allt var riktigt gott och inte jättedyrt, det gick nog på 300 dollar. Den har ju trots allt tre michelinstjärnor! Hela upplevelsen var fantastisk, vi hade gärna gott hit igen!

 

Vi fick först en Amuse Bouche


 

Min förrätt: Krabbtoast med japanska päron och chipotlekräm


 

Krilles förrätt: Pilgrimsmussolr med karamelliserad blomkål och en emulsion av kapris och russin.


 

Till varmrätt tog vi karamelliserad Wagyu-oxfilé med confiterad pumpa(tror jag) och mole. Det var en annorlunda kombination men det var sååå gott!


   

Vi delade på efterrätterna: October och Chocolate. Chokladdesserten var oslagbar! Den bestod av chokladfondant med riktigt god glass och nån citronskalsmaräng som var helt sjuk!

Förrutom efterrätterna fick vi extra gosaker:

       

Egna marshmallows, riktigt goda! Minimacroner med svartvinbär och små gelekuber som exploderade i munnen med äpple och kanel. Praliner, nogat och lavendelbollar. Lavendelbollarna var jättegoda, tror aldrig att jag smakat något med så mycket lavendelsmak innan.


Efter maten mötte vi upp Lisa och Viktor igen och tog oss ut till Williamsburg i Brooklyn. Där fanns det bara låga hus och det var jättemysigt med massa barer och restauranger. Vi hängde först i en bar med massa öl och wiskysorter(Bedford avenue, N 7th st.):

 


Senare gick vi och åt igen(det är många timmar senare) på argentinsk restaurang, El Amacen, med riktigt gott kött, goda tillbehör, goda drinkar och mysig interiör! (Här tog kamerans batteri slut, så det är mobilbilder). 557 Driggs avenue, nära N 7th st.

       

Den här drinken var skitgod! Gjord på gurka och jalapeno.


Efter restaurangen gick vi till en annan bar, kommer tyvärr inte ihåg namet men det finns massor av mysiga barer och det är bara att ta tunnelbanan tillbaka till Manhattan när man är trött:)


Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Ovido - Quiz & Flashcards