Direktlänk till inlägg 24 juli 2012
Jag har åkt upp en sväng till Halmstad nu när jag är ledig ett par dagar. Igår spelade vi golf som jag inte har gjort på säkert ett par år. Det är ju riktigt kul! Ska försöka få sambon att ta grönt kort så vi kan spela lite oftare ;)
När vi kom hem från golfrundan lagade vi lammfärsbiffar med fetaost och till det hade vi rotsaker i ugn, myntatzatziki och smörstekta kantareller.
Lammfärsbiffar, ca 4 p:
400 g färs
2 ägg
1 dl vispgrädde
rikligt med persiljad (kryddblandning)
mortlad peppar av fem sorter
herbamare, eller liknande örtsalt
en näve hackad färsk persilja
fetaost i cm-stora kuber
Blanda samman allt utom fetaosten. Forma till biffar och tryck i en fetaostkub i varje biff. Stek i smör tills de är genomstekta.
De här vackra grönsakerna gjorde vi rostade rotsaker av. De är köpta av mamma och pappas granne som har grönsaksförsäljning på sin gård i Onsjö. Den här gröna klumpen är en kålrabbi, faktiskt riktigt god att rosta, smakar kål.
Rostade rotsaker:
Hacka alla grönsaker i lika stora bitar; potatis, morötter, rödlök, kålrabbi, rödbetor och blomkål. Strö på färsk timjan och flingsalt och ringla över olivolja. In i ugnen på 225 grader tills de fått ordentligt med färg och grönsakerna är mjuka inuti.
Myntatzatziki:
ca. 500 g fet yoghurt, grekisk, turkisk eller rysk. (Vi provade Rysk yoghurt och den var supergod!)
1-2 vitlöksklytor
4-5 kvistar med färsk mynta
salt och peppar
Hacka myntabladen, pressa vitlöken och blanda med yoghurten och salt och peppar. Låt det stå en stund i kylen för att förstärka smaken.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|