Direktlänk till inlägg 24 juli 2012

Lammfärsbiffar med myntatzatziki

Av Cecilia van Toor - 24 juli 2012 09:42

Jag har åkt upp en sväng till Halmstad nu när jag är ledig ett par dagar. Igår spelade vi golf som jag inte har gjort på säkert ett par år. Det är ju riktigt kul! Ska försöka få sambon att ta grönt kort så vi kan spela lite oftare ;) 

När vi kom hem från golfrundan lagade vi lammfärsbiffar med fetaost och till det hade vi rotsaker i ugn, myntatzatziki och smörstekta kantareller.

    


Lammfärsbiffar, ca 4 p:

400 g färs

2 ägg

1 dl vispgrädde

rikligt med persiljad (kryddblandning)

mortlad peppar av fem sorter

herbamare, eller liknande örtsalt

en näve hackad färsk persilja

fetaost i cm-stora kuber


Blanda samman allt utom fetaosten. Forma till biffar och tryck i en fetaostkub i varje biff. Stek i smör tills de är genomstekta. 


   

De här vackra grönsakerna gjorde vi rostade rotsaker av. De är köpta av mamma och pappas granne som har grönsaksförsäljning på sin gård i Onsjö. Den här gröna klumpen är en kålrabbi, faktiskt riktigt god att rosta, smakar kål.


 

Rostade rotsaker:

Hacka alla grönsaker i lika stora bitar; potatis, morötter, rödlök, kålrabbi, rödbetor och blomkål. Strö på färsk timjan och flingsalt och ringla över olivolja. In i ugnen på 225 grader tills de fått ordentligt med färg och  grönsakerna är mjuka inuti.


 

Myntatzatziki:

ca. 500 g fet yoghurt, grekisk, turkisk eller rysk. (Vi provade Rysk yoghurt och den var supergod!)

1-2 vitlöksklytor

4-5 kvistar med färsk mynta

salt och peppar


Hacka myntabladen, pressa vitlöken och blanda med yoghurten och salt och peppar. Låt det stå en stund i kylen för att förstärka smaken. 




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se