Alla inlägg under juni 2012
Här kommer receptet på Helenas goda marängtårta. Den går verkligen supersnabbt att göra och den är riktigt smarrig :) Perfekt att göra i sommar!
Recept för en tårta:
1 pkt marängottnar
2,5 dl vispgrädde
1 tsk socker
0,5 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad (vi använde marabou)
en massa bär (t.ex. jordgubbar och blåbär som här, men minst lika gott med vinbär!)
citronmeliss
Vispa grädden fluffig och tillsätt socker och vaniljsocker. Bred ut hälften av grädden på ena marängbottnen. Strö på finhackad choklad. Lägg på den andra marängbottnen och bred på resten av grädden på den. Deckorera med en massa bär och citronmeliss. Servera direkt! (Ett tips om man lägger tårtan på en bricka är att lägga en klick grädde) under så att den inte glider av.)
Gårdagen började vi på Leo´s Lekland i Malmö. Där finns rutschkanor, studsmator, bollhav och en massa kul för småbarn. Varför fanns inte sånt när jag var liten?! Krilles brorsbarn är 3 och 4,5 år gamla och de hade jättekul, men jag tror även att vissa vuxna tyckte det var minst lika kul ;)
Till lunch blev det hamburgare:
På kvällen åkte vi hem till Krilles föräldrar och fick svärmors goda mat igen :) Den här gången kyckling fylld med fetaost, soltorkade tomater och basilika, inlindad i bacon med gräddsås och ris:
Till efterrätt gjorde vi Helenas goda och snabba marängtårta:
Återkommer med receptet
Sen spelade vi frågespelet Bezzerwizzer:
Riktigt bra frågespel med 20 olika kategorier. Jag och Helena som är sjuksköterskor briljerade på kategorin Människan! Heheh. Jag älskar frågespel och det här är nog bland de bästa som jag spelat!
Ikväll har vi varit hos Krilles föräldrar och ätit god mat och umgåtts med hans bröder med respektive och barn. Mamma Ingrid lagade jättegod fläskfilé med sparris och svampsås. Till efterrätt åt vi min blåbärscheesecake som jag bakade igår.
Den goda maten
Gott vin till maten
Blåbärscheesecake (recept från tasteline.com). Mycket mumsigt :)
Botten
200 g digestivekex
75 g smör
0,5 dl socker
Fyllning
200 g blåbär
4 dl créme fraiche
3,5 dl kesella 1 %
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl maizena
1 krm salt
3 ägg
100 g vit choklad
Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Kör digestivekexen i en mixer. Smält smöret. Häll i kexsmulet i smöret och blanda med socker. Tryck ut i en form ordentligt. Grädda 12 minuter.
Fyllning
Mixa blåbären till en puré. Blanda créme fraich och kesella i en bunke. Tillsätt puré, socker, vaniljsocker, salt, maizena och ägg. Häll blandningen i formen. Grädda i ca 75 minuter på 150 grader. Låt svalna och ställ in i kylen över natten. Dekorera med riven vit choklad och ev. några blåbär innan servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|