Direktlänk till inlägg 19 juni 2012
Idag har vi lagat en variant på svärmor Ingrids fyllda kycklingfilé med soltorkad tomat, fetaost och basilika inlindad med bacon. Ni får ursäkta bilderna, de blev inte så jättefina :/ Det var iaf jättegott :)
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
150 g fetaost
soltorkade tomater
färsk basilika
salt och peppar
3 dl grädde (eller 2 dl grädde och 2 dl crème fraiche, ev. med smak, för en krämigare sås)
Dela kycklingfiléerna på hälften. Salta och peppra runt om. Skär ett snitt i varje del och fyll med fetaost, soltorkad tomat och basilika. Linda runt med en baconskiva, sätt ev. ihop med tandpetare. Lägg kycklingarna i en ugnsfast form. Slå över grädde och ev. crème fraiche. Ställ in i ugnen ca. 25 minuter på 225 grader. Servera med sallad och ris.
--------
OBS!!!!!
Om ni vill ha en mer smakrik sås så fick jag precis reda på originalreceptet av Ingrid; Istället för grädde ska det vara crème fraiche, oxfond, soja, vitlök och om man vill lite dijonsenap.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|