Direktlänk till inlägg 15 april 2012
God kväll! Idag kollade jag igenom gamla kokböcker för att få lite inspiration till nya maträtter. Jag föll för ett recept i den här kokboken:
Pink av Peter Norman. Jag fick den i födelsedagspresent för två år sedan.
Det blev en egen, snarlik variant av hans recept. Det blev riktigt gott! Måste provas!
Här kommer min version:
4p
4 kycklingfiléer
2 dl crème fraiche
ca. 15 st jalapeñobitar (från burk)
1 stor grön paprika
2 vitlöksklyftor
1,5 dl skållad mandel
skalet och saften av 1 citron
100 g riven parmesanost
salt och peppar
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela varje kycklingfilé i två delar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör tills de får färg.
Blanda crème fraiche, jalapeño, paprika, vitlök, mandel, citronskal och saft i en bunke och mixa med stavmixer. Smaka av med salt.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll såsen över filéerna.. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Servera med bönsallad
100 g gröna oliver med pimentos
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
10 st coctailtomater
1 liten rödlök
1 näve färsk persilja
1 msk flytande honung
2 msk citronsaft
salt
Hacka oliverna. Skölj bönorna. Skär tomaterna i skivor. Hacka rödlöken och persiljan fint. Lägg upp i en skål. Blanda honungen med citronsaften och häll över salladen. Smaka av med lite salt.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|